Vestmar IL

fikk tildelt støtte for innkjøp av diverse utstyr til den nyetablerte Mekkeklubben i Sannidal.

Vestmar IL

Vestmar IL fikk tildelt kr. 75.000 for innkjøp av diverse utstyr til den nyetablerte Mekkeklubben i Sannidal.

Vestmar IL ble stiftet i 2017 og har tatt skikkelig form i 2023 da det ble startet opp en egen mekkegruppe i et bygg på ca. 170 kvm. På bare tre kvelder på nyåret 2023 har antall deltagere økt fra 5 - 6 personer til over 30 stk som resulterte i 30 nye medlemner for klubben som har kapasitet til opp til 100 medlemmer.

Klubben ligger på samme område som Kragerø Action Park i Sannidal som har egen gokartbane og andre motorsport aktiviteter. Vestmar IL ønsker å favne bredt og få med både barn, unge og eldre samt de som har ulike behov for tilrettelegging med på de tilbudte aktiviteter. Vestmar IL fokuserer mest på motor aktiviteter og ting som hører med her, men vil også tilby andre idrettsgrener på sikt.

De søkte midlene gikk til å gjøre fasilitetene bedre for medlemmene og skape muligheten for helårsdrift. Det ble anskaffet en varmepumpe og en garasjeport. I tillegg gikk noen av prosjektmidlene til å  leie inn kompetente folk til opplæring / kurser og lignende. Klubben ønsket på sikt å kunne tilby ulike sertifiseringer for alle som ønsker å få basiskunnskap angående reparasjoner og mekking på småmotorer. Dette sammen med et lite kjøkken med kaffetrakter, kjøleskap, tastjern og pølsekoker gjør at det blir en sosial møteplass for barn, ungdom og foreldre.

"Støtten fra Sparebankstiftesen Skagerrak har vært helt avgjørende for å kunne videreutvikle dette tilbudet", sier en takknemlig Lars Børre Lofthaug som driver klubben.

En video og artikkel rundt saken finner du her.